Reinigen

Voor een goede werking van een edelsteen moet deze worden onderhouden.

Een steen geeft positieve energie af wat regelmatig weer moet worden aangevuld (opladen). Een steen neemt negatieve energie op wat moet worden ontladen (reinigen).

Voordat je een nieuwe edelsteen gaat gebruiken moet je deze eerst reinigen en opladen. Ook een steen die dof wordt moet worden gereinigd en geladen.

Hoe vaak je dit doet hangt af van de soort steen en waarvoor je hem gebruikt.

Voor een steen die je bij je draagt is het verstandig deze elke week te verzorgen. Een steen voor meditatie 1x per maand en bij een massage voor en na de behandeling.

Opladen.

 

Ook het opladen van je stenen kan op verschillende manieren:

 

  1. Maanlicht. Laat je stenen een nachtje in het vensterbank opladen in het maanlicht. Geschikt voor alle stenen.
  2. Zonlicht. Leg je stenen in het vensterbank in de ochtendzon of bij zonsondergang. Niet in de middag, dan kunnen je stenen verkleuren. Dit is niet voor alle stenen geschikt.
  3. In een bakje bergkristal of seleniet neerleggen gedurende 24 uur. Geschikt voor alle stenen. Of op een selenietplaat.
  4. In een Meru piramide. Leg je stenen voor minimaal 8 uur in de piramide. Voor een optimaal resultaat wordt 24 uur geadviseerd. 

 

Reinigen.

Het reinigen van een steen kan op verschillende manieren:

 

  1. Water. Houdt je stenen minimaal 5 minuten onder stromend water uit de kraan of in een beekje. Dit is de snelste methode maar is geen volledige reiniging. Niet alle stenen kunnen met water worden gereinigd. Ook zilveren sieraden met edelstenen kun je beter niet met water reinigen.
  2. Salie en wierrook. Steek dit aan en haal je edelstenen door de rook of laat de rook over je stenen glijden.
  3. Aarde. Een zachte manier die voor alle stenen geschikt is. Begraaf je stenen in de aarde voor 24 uur.
  4. Andere stenen. Amethist, hematiet en seleniet zijn een goede methode om te reinigen. Leg hier kleine stukjes van in een bakje en voeg je andere stenen er aan toe. Laat dit 12 tot 24 uur staan.
  5. Meru piramide. Leg je stenen voor 8 tot 24 uur in de piramide.

 

Door op de knop hiernaast te klikken komt u bij de producten die wij in ons assortiment hebben.