Werking R t/m Z

Red Sandstone (goudsteen).

Geeft kracht, energie, hoop en werkt opbeurend. Helpt je berusten, geeft eigenwaarde en standvastigheid.

Geeft rust aan mensen die snel schrikken, helpt bij depressie, geeft totale ontspanning. Verbeterd de concentratie en het logisch denken.

Heeft een positieve werking op de maag, nieren, voortplantingsorganen (baarmoeder), prostaat, botten en spieren. Helpt bij benauwdheid, flauwvallen, ongecontroleerde reflexen, verbeterd de ademhaling en de reuk.

In combinatie met rookkwarts kan het helpen bij het stoppen met roken.

 

Rhodoniet.

Kalmeert bij bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar. Verminderd woede, ergernis, haat- en wraakgevoelens. Helpt vergeven, wederzijds begrip en vriendschap. Helpt bij het verwerken van het verlies van een dierbare, liefdesverdriet, scheiding en andere trauma’s.

Geneest wonden, werkt bloedstelpend en vermindert kneuzingen, blauwe plekken en littekens, werkt bij galstenen en nierstenen.  Heeft een gunstige werking op insectenbeten, hart, bloedsomloop (vaatvernauwing en aderverkalking), hoge bloeddruk, maagzweren, maagzuur, diarree/verstopping, spijsvertering, botten, gehoor, leveraandoeningen, m.s. en auto-immuunziekten, zenuwpijn, artritis, Parkinson (tremoren worden minder hevig), dementie, epileptische aanvallen en een acné. Het kan helpen bij het afvallen, ontslakken en zuiveren van je lichaam. Helpt bij schizofrenie en depressie.

 

Rookkwarts.

Een beschermende, aardende en ontgiftende steen.

Helpt bij stress, dwangmatige en malende gedachten, piekeren, angst (faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. Helpt ontspannen, loslaten en accepteren, bevorderd de concentratie en beschermt tegen elektromagnetische straling en negatieve invloeden uit de omgeving.

Werkt pijnstillend, ontkrampend en ontgiftend en bevordert herstel. Het heeft een positieve werking op rugklachten, zenuwen, buik, heupen, bekken, benen, voeten, hoofdpijn, migraine, ischias, restless legs syndroom, de geslachtsorganen en de vruchtbaarheid van met name mannen. Stimuleert de lever, nieren, blaas en darmen, zuivert het lichaam en voert afvalstoffen af. Brengt de hormoonhuishouding in balans.  Laat spieren ontspannen en helpt bij spanningshoofdpijn. Het kan tevens helpen bij het stoppen met roken en andere verslavingen. Geeft doorzettingsvermogen en wilskracht om je doel te bereiken. Goede steen bij het studeren of administratief werk.

 

Rozenkwarts.

Heeft een milde, kalmerende energie.

Bevordert eigenliefde en zelfacceptatie en vergroot het zelfvertrouwen.. Werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie. Stimuleert creativiteit en fantasie. 

Heeft een positieve werking op het hart en de bloedsomloop, nieren en bijnieren, verwardheid en voorkomt duizeligheid. Helpt bij borst- en longaandoeningen, seksuele problemen en vruchtbaarheid en bij de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Goede steen bij burn-out, stress en depressie.

Goede steen voor baby’s en kleine kinderen die bang zijn om alleen te slapen, onzeker zijn en bij huilbaby’s. Ook kinderen met een autistische aandoening hebben baat bij de steen. 

 

Seleniet (ook Woestijnroos).

Rustgevende kalmerende energie.

Zorgt voor een heldere geest, rust, zelfvertrouwen, inzicht en positief denken. Helpt bij hyperactiviteit, stress en bevorderd de intuïtie. Neemt irritatie door vermoeidheid weg. Maakt jong en vitaal

Bevorderd de nachtrust en helpt bij het (in) slapen. Goede invloed de op werking van de ruggengraad, zenuwstelsel, de hersenen en op de vruchtbaarheid. Werkt bij oedeem, epilepsie, hormoonschommelingen, overgewicht t.g.v. spijsvertering stoornissen. Werkt pijnstillend.

Een bol seleniet in een ruimte kan de groei van tumoren afremmen

 

Sodaliet.

Zelfhelende energie.

Geeft zelfinzicht, bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen en helpt je mening te uiten. Helpt bij angsten en fobieën. Versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit.

Beschermt tegen elektromagnetische straling. Verminderd prikkelbaarheid en onrust.

Helpt bij klachten van keel, hals, strottenhoofd en stembanden (met name heesheid). Bevorderd de calcium opname waardoor gebit, botten en spieren versterken. Werkt koortsverlagend, verkoelend, bloeddrukverlagend, zorgt voor een evenwichtige stofwisseling en stimuleert de vloeistofopname. Helpt bij ontstekingen, oedeem, vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, menstruatiepijn, eetstoornissen, overgangsklachten, evenwichtsstoornissen, flauwvallen en hyperventilatie. Ondersteund het lymfestelsel en immuunsysteem.

 

Tijgeroog.

Beschermende energie.

Beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Geeft kracht, moed en (zelf) vertrouwen en helpt bij besluiteloosheid. Werkt ondersteunend bij angsten, fobieën en nachtmerries.

Een goede steen voor bij studie, examens en praktijkopdrachten.

Bevordert rust, werkt pijnstillend, helpt bij een overprikkelend zenuwstelsel, de stofwisseling, het hormoonstelsel en gaat hyperventilatie tegen. Heeft een positieve invloed op spanningshoofdpijn, spierspanningen, de wervelkolom, buikpijn en darmkrampen, verkoudheid, bronchitis,  astma, de luchtwegen, de ogen en de keel. Heeft een positieve werking op de voortplantingsorganen en vruchtbaarheid, de maag en de galblaas, Tijgeroog kan nuttig zijn voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen schizofrenie en depressies.

 

Toermalijn.

Beschermende, reinigende energie.

Geeft eigenliefde, persoonlijk groei, tact, begrip en empathie. Verbeterd relaties en vriendschappen.

Helpt bij bindings- en verlatingsangst, emotionele pijnen en depressies.

Ondersteunt bij MS, immuunziekten, diabetes, overgevoeligheid, depressie, angst, nervositeit en stress en seksuele problemen. Heeft een positieve werking  op het hart, de huid, de longen, slaapproblemen, hormoonstelsel en spanningshoofdpijn en helpt vrouwen in de overgang.

Het verminderd het zelfhelend vermogen, voert afvalstoffen af en remt de celgroei waardoor het goede ondersteuning biedt bij chemotherapie.

 

Turquoise.

Genezende, zuiverende en beschermende energie.

Brengt evenwicht, kalmeert en geeft innerlijke rust maar geeft ook energie bij uitputting. Brengt emoties in balans. Het heeft een positieve werking op stress, depressie, stemmingswisselingen, angst, nachtmerries, apathie en paniekaanvallen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde. Turkoois beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf en werkt zuiverend.

Stimuleert het immuunsysteem, verbeterd de opname van voedingsstoffen en bevorderd de slaap.

Werkt pijnstillend, kramp opheffend, ontstekingsremmend, virus remmend en ontgiftend. Heeft een positieve werking op de keel, de klieren, de longen, de maag, de ogen, de oren, aften, reuma, jicht, artrose, depressies, bipolaire stoornissen, migraine, menstruatie klachten, overgangsklachten,

 

Unakiet.

Werkt aardend, kalmerend en inzicht gevend. Beschermd tegen elektromagnetische straling. Helpt bij het loslaten, groei en laat weer genieten van het leven. Verminderd frustratie en boosheid en helpt bij stress en/of burn-out.

Stimuleert het zelf genezend vermogen en bevorderd herstel na een ziekte of verwonding, verbeterd de conditie, weerstand en het immuunsysteem. Heeft een positieve invloed op de bronchiën, het hart, de bloedsomloop, de lever, de milt, de bijnieren, de spijsvertering, de stofwisseling, de geslachtsorganen, menstruatieklachten, reuma, bevordert gewichtstoename en stimuleert haargroei. Laat de zwangerschap goed verlopen.

 

Versteend hout.

Aardende en kalmerende energie. Het vermindert heimwee, kalmeert, en bevordert een nuchtere houding, de concentratie en geeft geduld. Heeft een positieve werking bij overprikkeling, chronische vermoeidheid, apathie, angst, boosheid, verdriet, nervositeit, PTSS en rouw, ADHD en hyperactiviteit.

Stimuleert de aanmaakt van nieuw weefsel, de stofwisseling en gaat overgewicht tegen, zorgt voor een goede doorbloeding en aderen en helpt bij osteoporose. Maakt soepel en lenig. Goede invloed op botten, gewrichten en zenuwbanen, reuma, artritis, keel, neus, oren, ogen, holtes, gebit en lever.

 

Watermeloen.

Helpt tegen negatieve energie en gedachten, depressies, angst, stress, boosheid en verdriet. Laat je gelukkig voelen.  Bevordert liefde, vriendschap en tederheid en vergroot de eigen liefde en zelfvertrouwen

Werkt ontspannend, geeft geduld.

Heeft een positieve werking op de zenuwen, kan helpen bij multiple sclerose en verlammingsverschijnselen en ondersteund bij hartklachten en auto immuunziektes.

 

Woestijnroos.

Zie Seleniet.

 

Zoïsiet.

Helpt je jezelf te zijn, je eigen pad te vinden en je vrij te maken van de invloed van anderen. Laat je onderdrukte gevoelens verwerken. Helpt bij somberheid en depressie. Bevorderd creativiteit.

Helpt mensen die bang zijn om alleen gelaten te worden.

Werkt ontgiftend, ontstekingsremmend, koortsverlagend, vermindert verzuring en versterkt het immuunsysteem. Werkt weefsel herstellen en bevordert celgroei en vruchtbaarheid. Heeft een positieve werking op het hormoonstelsel, de voortplantingsorganen, het hart, de milt, de alvleesklier en longen. Helpt tegen transpireren.