Werking L t/m O

Labradoriet. 

Beschermende en spirituele energie.

Beschermt de aura tegen negatieve invloeden, versterkt de intuïtie en stimuleert fantasie en creativiteit. Maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven.

Vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Vergroot geestelijke kracht. Helpt je het hoofd koel te houden in stressvolle omgevingen.

Werkt bloeddrukverlagend en reguleert de stofwisseling. Heeft een positief effect op verkoudheid, jicht en reuma. Helpt bij klachten van de ogen en bij menstruele klachten. 

 

Lapis Lazuli.

Het bevordert spirituele kracht en vaardigheden. Geeft innerlijke rust en vrede. Maakt eerlijk en oprecht. Het helpt je jezelf te zijn en je eigen weg te bewandelen. Bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest.

Stimuleert het uiten van je mening, emoties en dingen die je dwars zitten.

Helpt bij klachten van mond (aften, amandelen), keel, stem, strottenhoofd, schildklier en stembanden. Heeft een positieve werking op migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress, het immuunsysteem, het gehoor en verlaagt de bloeddruk.

Het kan ondersteunt bij het herstel na een herseninfarct of TIA, whiplash, zenuwpijnen. Sportblessures (blauwe plekken, botbreuken), osteoporose en helpt het nagelbijten af te leren. Het reguleert de menstruatiecyclus en werkt bij pukkeltjes, eczeem en huidwondjes.

 

Larimar.

Helpt grenzen te verleggen. Geeft zelfinzicht, eigen liefde en zelfvertrouwen. Geeft innerlijke rust.

Kan worden gebruikt om contact te maken met gidsen en engelen.

Helpt tegen zenuwen en nervositeit, angst en stress. Verzacht bipolaire stoornissen. Helpt negatieve emoties als woede, angst en jaloezie los te laten.

Helpt bij hernia’s vooral in de nek, botbreuken en misvormingen van de botten, gewrichtsontstekingen, artritis, artrose, ischias, spit en bij klachten van de longen, keel, borst, hart en kraakbeen en is pijnstillend. Helpt bij allergieën door bacteriën, virussen, stof en huismijt.

Stimuleert het zelfhelend vermogen.

 

Lava steen.

Werkt vooral op emotioneel en mentaal vlak. Vergroot je wilskracht, geeft je moed en maakt je sterk en volhardend. Geeft doorzettingsvermogen en vergroot je persoonlijke kracht. 

Kalmeert en brengt emoties in evenwicht. Werkt bij heimwee en stress.

Het normaliseert de bloeddruk en helpt hij bloeduitstortingen, vergroot de spierkracht en de motoriek.

 

Lepidoliet.

 

Helpt bij depressies, stress, angsten, uitputting, slaapstoornissen en dwangmatig handelen.

Ondersteund bij anorexia en verslavingen.

Verbeterd het immuunsysteem en de bloedvaten en werkt ontgiftend. Helpt bij hartritmestoornissen, Alzheimer, Ischias, RSI, Reuma, Jicht en zenuwpijnen en heeft een goede invloed op de spieren en bij allergieën. Ondersteund de wondgenezing

Beschermt tegen stralingen van computers.

 

Maansteen.

Bevordert vruchtbaarheid, ondersteunt de zwangerschap, bevalling en borstvoeding, helpt bij klachten na de bevalling en  tijdens de menstruatie en overgang.

Versterkt paranormale vermogens en intuïtie en helpt bij slapeloosheid en om dromen beter te herinneren.

Werkt ontgiftend en zorgt voor evenwicht in het hormonale stelsel. Positieve invloed op de spijsvertering en vermindert vochtophoping.

 

Magnesiet.

Werkt ontspannend en kalmerend en geeft innerlijke rust en een optimistische houding. Bevorderd zelfacceptatie en eigenliefde. 

Helpt bij nervositeit, angst en prikkelbaarheid. Bevordert geduld. Werkt ontgiftend, kram opheffend en spierontspannend. Goed bij hart- en vaataandoeningen omdat het cholesterol afbreekt en de bloedstolling verminderd waardoor aderverkalking kan optreden. Bevorderd de opname van magnesium en versterkt de botten en het gebit. Helpt bij hoofdpijn en migraine en verminderd pijn bij gal- en nierstenen. 

 

Malachiet.

Vergroot de eigenliefde en versterkt gezonde en gelijkwaardige relaties.

Beschermt tegen straling, negatieve energie en gevaar en ongelukken.

Zorgt voor tevredenheid, geduld, inlevingsvermogen. Verwijderd negatieve energieën als jaloezie, afgunst, onderdrukte gevoelens en angsten en zorgen.

Werkt bloeddruk verlagend, ontgiftend en verminderd zwellingen door verstuikingen. Helpt bij astma, artritis, reuma en artrose, duizeligheid, dyslexie, botbreuken, krampen, epilepsie, hartproblemen, wagenziekte en menstruatieklachten.  Versterkt het immuunsysteem, zelfhelend vermogen en de spijsvertering. Heeft een positieve werking op de lever en de zenuwen.

 

Mokaiet.

Is een jaspis variant en heeft ook de werking van Jaspis. Daarnaast maakt het avontuurlijk en bevordert het de behoefte aan afwisseling en nieuwe ervaringen. Maakt je weerbaar en helpt je voor jezelf op te komen. Geeft zelfvertrouwen, eigen liefde en daadkracht. Zorgt voor innerlijke rust en balans. Helpt bij slaapproblemen

Werkt bloedzuiverend en bevordert wondgenezing en het immuunsysteem en verbeterd het hele verteringssysteem. Helpt bij vermoeide benen, nekkramp en een whiplash.

 

Obsidiaan

Reinigende en inzicht gevende steen.

Stimuleert persoonlijke ontwikkeling, geeft zelfinzicht (ook de negatieve kanten van jezelf). Vermindert angst, blokkades en trauma’s. Beschermt tegen psychische aanvallen, neemt negatieve energie op.

Werkt pijnstillend, kramp opheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. Helpt bij koude handen en voeten.

 

    Sneeuwvlok obsidiaan.

 

Bevordert innerlijke rust en vrede en zorgt voor balans in lichaam, geest en ziel. Het helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen en geeft inzicht. De steen heeft een positieve werking op de aders, het skelet, de ogen, staar, griep en verkoudheid.

 

Onyx.

Geeft volharding, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en kracht. Helpt in moeilijke stressvolle tijden en bij angsten. Kan ondersteunen bij het verwerken van trauma’s.

Werkt bij problemen aan het gehoor, gebit, botten, beenmerg, lymfestelsel, nagels, voeten en luchtwegen. Laat de huid sneller genezen, helpt bij hoge bloeddruk, bloedstoornissen, een zwak hart, tranende ogen, etterende wonden en zenuwpijn. Bevorderd haargroei en gaat ontkalking tegen. Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en voert afvalstoffen af.

 

Opaliet.

Kalmerende, troostende energie.

Het zuivert je energieveld, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Helpt het denken te verhelderen en te kalmeren, geeft focus.

Maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig en spontaan. Helpt mensen met stress en/of een burn-out te ontspannen. Stimuleert creativiteit.

Kan het zelf genezend vermogen versterken, werkt bloedzuiverend, heeft een positieve werking op het geheugen en op infecties, koorts, griep, verkoudheid en de longen en bijnieren (insuline productie). Helpt tegen stemmingswisselingen, depressie en slaapstoornissen, maakt de spieren soepel en helpt bij spierverkramping. Kan helpen bij mensen die heel kouwelijk zijn.

 

Prehniet

Heeft een fijne zachte en rustgevende energie. Helpt tegen spanningen en stress. Maakt het hoofd rustig en helpt je om alles weer helder te zien. Bevordert zelfliefde en helpt om de dingen te accepteren zoals ze zijn.. 

Stimuleert de vetstofwisseling voor gewichtsverlies en voert afvalstoffen af. Optimaliseert het calciumgehalte  waardoor het spieren, pezen en bindweefsel versterkt. Het stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Het helpt vitamines en mineralen uit voedsel beter op te nemen en geeft daardoor energie.

Het heeft een positieve werking op de nieren, blaas, thymus, schouders, borst, longen, jicht, het bloed, bindweefsel gezwellen, nachtmerries, zwellingen, fobieën, angsten, ADHD, neuroses, depressies en hyperactiviteit. Ondersteunt bij stress, burn-out en overspannenheid. Het voorkomt aderverkalking en blaasontstekingen en verbeterd de stofwisseling en stoelgang.

Heeft een vitaliserende en verjongende werking en harmoniseert het pigmentgehalte van huid en haar.