Heliotroop (drakenbloed).

De steen werkt kalmerend bij irritatie, agressie en ongeduld en vergroot de zelfbeheersing. Werkt activerend, opwekkend en geeft moed bij extreme vermoeidheid en uitputting.

Het werkt ontgiftend voor het bloed en zorgt voor een betere opname van ijzer en zuurstof in het bloed. Heeft een positieve werking op de lever, nieren, darmen, milt, blaas en fibromyalgie, restless legs syndroom en stimuleert de stofwisseling, het immuun- en lymfesysteem.

Kan aderverkalking verminderen. Helpt bij hartritmestoornissen, spataderen, aambeien, bloedend tandvlees, bloedarmoede, terugkerende bloedneuzen, griep en verkoudheid en allergieën zoals hooikoorts.

 

Hematiet.

Geeft zelfvertrouwen, zelfrespect, moed, kracht en energie. Versterkt de wilskracht en maakt geduldig. Zet negatieve energie om in positieve energie.

Verbetert de concentratie en het geheugen, geeft focus en helpt om logisch en analytisch te denken. Goede steen bij studies.

Laat je een betere lichaamshouding aannemen ipv opgetrokken schouders of een kromme rug.

Werkt pijnstillend, ontgiftend en bloed reinigend. Stimuleert de opname van ijzer en vorming van rode bloedcellen en stimuleert de bloedcirculatie en doorbloeding.  Helpt bij bloedarmoede, aambeien, bloedneus, blauwe plekken, trombose, spataderen, hartritmestoornissen, kramp in de benen, koude handen en voeten en de ziekte van Reynaud. Zorgt voor een sneller herstel na een operatie.

Heeft een positief effect op de lever en de milt en kan worden gebruikt bij kneuzingen, slapeloosheid en menstruatieklachten. Kan helpen bij het afkicken van een verslaving of met het omgaan met een drangstoornis.

Verhoogd de weerstand  en is pijnstillend bij chronische en acute pijn.

Let wel op bij onstekingen. Deze kan hematiet juist verergeren.

 

Howliet.

Werkt kalmerend en ontspannend en helpt de drager woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Het bevordert ambitie en geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig. Het helpt bij stress, slapeloosheid, nachtmerries, spanningshoofdpijn, huidirritaties, jeuk door insectenbeten en geneest huidwondjes sneller. Het bevorderd de opname van calcium en versterkt botten, gewrichten, gebit en nagels en  helpen bij broze nagels. Kalknagels en nagelbedontstekingen. Het verbeterd het evenwichtsgevoel en is een goede steen voor onhandige mensen die vaak vallen of dingen laten vallen.

Jade (groen, Perzisch) 

Reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel).

Zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. Bevordert zelfredzaamheid en helpt negatieve emoties en irritatie los te laten. Bevordert liefde, verzorging en tolerantie. Stimuleert het bedenken van ideeën.

Werkt sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, immuunsysteem, hormoonhuishouding, vruchtbaarheid en op het bevallen.

Helpt bij maagklachten, oedeemvorming, blaasklachten, hoge bloeddruk, hartritmestoornissen, reuma, suikerziekte, huidklachten en littekens en klachten van de alvleesklier.

 

      Blauwe Jade

 

Zorgt voor kalmte en geeft je een objectieve blik tijdens stressvolle situaties. Geeft een goed onderscheidingsvermogen, ratio en creativiteit. 

Heeft een verkoelende en kalmerende werking op ontstekingen aan de gewrichten, artritis aandoeningen en zwellingen. Kan helpen bij woede  en/of hyperactiviteit, zorgt dat overtollige energie geaard wordt. Biedt verlichting bij astma en heeft een heilzame werking op aandoeningen aan de luchtwegen.

 

 Gele Jade

Brengt harmonie, zuiverheid en innerlijke rust. Beschermt tegen negatieve invloeden en labiliteit en helpt met loslaten.

Werkt bij aandoeningen aan de bijnieren en nieren, de heupen en knieën, blaas, maag, milt en ogen. Helpt bij opvliegers, vochthuishouding, reumatische pijnen, vruchtbaarheidsproblemen, infecties, menopauze, slechte spijsvertering en bedwateren.

Het zorgt ervoor dat een zwangerschap probleemloos verloopt en helpt bij bevallen.

 

Rode Jade.

Geeft een goed gevoel over jezelf en helpt je om je doelen te bereiken. 
Beschermt tegen negativiteit en negatieve energie.

Geeft energie bij fysieke uitputting. Werkt immuun versterkend, ontgift het weefsel en stimuleert de stofwisseling. Heeft een positieve werking op de bloedsomloop en helpt bij kouden handen en voeten.
De steen werkt goed tegen bloedarmoede en lage bloeddruk en versterkt de werking van de lever. De reuk- en de smaakzin worden versterkt.

 

Witte Jade

Witte jade is een symbool van zuiverheid en sereniteit. Sterk helende traumaverwerker. Zorgt voor harmonie en evenwicht. Trekt voorspoed aan en helpt om weer geheel in balans te komen. Witte Jade versterkt contact met hogere energieën en lichtwezens.

 

Jaspis.

 

Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.

 

      Dalmatische Jaspis

 

Laat je in harmonie zijn met de zelf die je nu bent. Helpt je het leven te accepteren zoals het is. Leert je te vertrouwen op je gevoel en intuïtie.

Positieve werking bij nachtmerries en stemmingswisselingen.  Helpt tegen straling en negatieve energie.  Helpt je om je gedachten stroom te stoppen zodat je tot rust komt.

Helpt bij problemen en aandoeningen aan de nieren, hersenen, alvleesklier, reflexen, kraakbeen en zenuwen. 

Heeft een gunstige invloed op verstuikingen, kraakbeen, zenuwen, hormonale onbalans en motorische problematiek en reflexen. Helpt bij depressies.

 

      Kiwi Jaspis.

     

    Heeft een ontgiftende werking, verwijderd negatieve energie, werkt aardend en geeft rust, vreugde en geluk.

    Helpt bij problemen en bij stress, langdurige ziektes, spijsverteringsproblemen en problemen met de geslachtsorganen. 

 

     Picture Jaspis

 

Jaspis picture helpt tegen bloedziekte. Hij verminderd misselijkheid tijdens de zwangerschap en biedt bescherming tegen miskraam. Versterkt het immuunsysteem en heeft een positieve werking op de nieren.

Helpt om order en structuur aan je leven te geven, zaken in verhouding te zien en spreekt je organisatievermogen aan. 

 

      Rode Jaspis

 

Aardende en beschermende energie.

Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden, helpt je voor jezelf opkomen, geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten.

Het maakt je oprecht, eerlijk en hulpvaardig. Absorbeert negatieve energie en beschermt tegen straling (van computer en telefoon).

Heeft een positieve invloed op de bloedsomloop, het bloed, de spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.  Kan helpen bij gewicht verliezen, koude handen en voeten, bloedingen en aambeien. Werkt ontgiftend en stimuleert de werking van de lever.

 

 Zebra Jaspis

 

Zorgt voor daadkrachtig optreden, aarding en een stevige stand. Versterkt assertiviteit, weerbaarheid en moed. Haalt angst voor ruzie en discussie weg. Stimuleert snel denken en fantasie.

Verbeterd de opname van mineralen. Helpt het bindweefsel te herstellen en bij problematiek aan de lever, milt, nieren, maag, darmen, blaas en de geslachtsorganen. Verbeterd de bloedsomloop en spijsvertering en helpt bij bloedneuzen.

 

Zwarte Jaspis

 

Verlaagd de bloeddruk, verzacht buikkramp en menstruatiepijn, helpt bij lage rugpijnen, herhalende hernia en gaat spierkramp tegen. Werkt goed bij bloedarmoede. Laat het lichaam sneller herstellen en is goed voor de spieropbouw.