Werking edelstenen B t/m G

Bergkristal.

Versterkt het hart, immuunsysteem en het zelf genezend vermogen, werkt pijnstillend, bloedzuiverend en verminderd bloedingen, helpt bij menstruatieklachten, zwellingen, (zenuw)ontstekingen en abcessen, spit, verkoudheid en griep, allergische reacties, huiduitslag, puistjes, jeuk, overmatig transpireren en zweetvoeten, brandende voeten, haaruitval, heuppijn, hoofdpijn, migraine, epilepsie, leverklachten, maagklachten, misselijkheid, diarree en reis- zee- of wagenziekte en evenwichtsstoornissen. Werkt koortsverlagend en pijnstillend. Ondersteund het herstel van botbreuken.

Bevorderd de concentratie en het helder denken, helpt geduld te krijgen. Helpt bij heimwee, depressie, slapeloosheid en verminderd angsten.

Versterkt de werking van andere stenen en kan deze reinigen.

 

Blauwe kwarts.

Kalmeert de geest, geeft rust en vitaliteit.

Zuivert de bloedsomloop, versterkt het immuunsysteem. Helpt tegen gevoelsstoornissen, spierzwakte, verlammingen en zenuwpijn. Helpt tegen angst en depressie. Werkt bloeddruk en polsslag verlagend, koortsverlagend, verminderd huidreacties veroorzaakt door stress, helpt bij ontstekingen en klachten aan de longen en bronchiën, chronische vermoeidheid en rugpijn.

Stimuleert spirituele ontwikkeling en creativiteit. 

 

Blue Sandstone (goudsteen).

Werkt opbeurend, geeft hoop en een positieve kijk op het leven. Bevorderd individualiteit en ambitie, helpt je doelen te bereiken. Verbeterd de concentratie en het logisch denken.

Heeft een positieve werking op de maag, nieren, voorplantingsorganen en prostaat en helpt bij depressies. Werkt goed voor de ademhaling en longen, botten en spieren en de baarmoeder. Helpt tegen benauwdheid, flauwvallen, ongecontroleerde reflexen en coördinatie van het lichaam. Helpt mensen die snel schikken en kan in combinatie met rookkwarts helpen bij het stoppen met roken.

 

Calciet.

Werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen en daadkracht. Zorgt voor innerlijke rust. Stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. 

Kan negatieve energie uit een ruimte absorberen.

Stimuleert de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei bij kinderen. Stimuleert de calciumopname. Versterkt het skelet, gewrichten, banden en pezen. Versterkt het hart, normaliseert het hartritme en bevorderd de bloedstoling.

Reinigt de darmen, lever en gal en helpt dus bij ziektes aan de darmen, diarree en verstopping.

Calciet helpt bij huidproblemen als eczeem, wratten, rode vlekken, schimmels, insectenbeten, jeukende huid, huidontstekingen en kleine verwondingen en sneetjes.

    Mangano Calciet.

 

   Naast de algemene werking van calciet werkt mangano calciet sterk op het hart. 

   Helpt je omgaan met oud verdriet en trauma's. Het bevorderd zelfacceptatie en eigenliefde en versterkt het gevoel van eigenwaarde.

   Het vermindert spanningen en zorgen en geeft vertrouwen in de toekomst.

   Heeft een positieve invloed op het hart, de bloedsomloop, botten , schildklier, maag, darmen en longen en werkt spierontspannend.

   Een goede steen voor mensen met ADHD en autistische klachten omdat het empathie bevorderd en helpt om emoties te uiten en deze in       balans te brengen.

   Het bevorderd een goede nachtrust en helpt tegen nachtmerries.

 

 

 

Carneool.

Werkt aardend en maakt vitaal..

Verhoogt het zelfvertrouwen, maakt standvastig, bevorderd het vermogen tot oplossingsgericht denken en trekt succes aan. Beschermt tegen. negatieve emoties, jaloezie en woede van anderen.

Bevordert de vruchtbaarheid, heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen.

Bevorderd de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling.  Het heeft een positieve werking op het bloed, de bloedcirculatie en aders, werkt bloedstelpend en kan hierdoor ondersteunen bij onder andere spataders, aambeien, hielspoor, koude handen of voeten en neusbloedingen Verbeterd de doorbloeding van organen. Ondersteund bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen en bij depressies en apathie.

 

Cat Eye.

Werkt aardend en stimuleert de intuïtie.
Helpt negatieve energie te verwijderen en geeft bescherming. Bevorderd geluk, voorspoed en vertrouwen.
Ondersteunt bij aandoeningen een de ogen en verbetert het zicht in het donker(nachtblind)
Helpt bij aangezichtspijnen en hoofdpijn.

 

Celestien

 

Spirituele energie.

Bevorderd contact met spirituele gidsen bij meditatie of dromen. Helpt je dromen te herinneren.

Trekt voorspoed en geluk aan en helpt je vertrouwen op je intuïtie. Bevordert creativiteit en helpt bij spreken in het openbaar.

Werkt kalmerend, spierontspannend en pijnstillend. Ondersteund bij kwalen aan ogen, oren, keel en bij restless legs syndroom.

 

Chalcedoon.

Zuiverende energie.

Vergroot communicatieve vaardigheden. Leert te luisteren naar jezelf.

Helpt bij stress, depressie, schouder en nekproblemen, verlicht RSI, werkt koortsverlagend en ontstekingsremmend en bevorderd het immuunsysteem.

Heeft een positieve invloed op de longen, keel, amandelen, stembanden, strottenhoofd, verkoudheid, griep, bijholten, ademhaling, astma, bronchitis, hooikoorts, lymfestelsel, bloed en doorbloeding, vochtophoping en diabetes. Helpt bij stotteren en heesheid, hoofdpijn, migraine en verlaagt de bloeddruk en het cholesterol.

Verbeterd het geheugen en is daarom een goede steen bij het studeren en examens.

 

Cheetah Serpetijn

Werkt kalmerend bij negativiteit en stress, brengt innerlijke rust. Bevorderd spiritualiteit en ondersteund bij meditatie.

Heeft een positieve werking op diabetes en hypoglykemie, maag- darmklachten, nieraandoeningen, hartritmestoornissen en werkt kramp opheffend .

Het reinigt en ontgift het lichaam en bevordert de opname van calcium en magnesium.

Werkt pijnstillend ook bij kiespijn en menstruatiepijn.

 

Cherry Quartz.

Kalmeert, verminderd bezorgdheid, vergroot het zelfrespect, bevorderd liefde, humor en vreugde.

Helpt bij onrust en spanningen. Bevorderd de concentratie, laat je helder denken.

Positieve invloed op het hart en het immuunsysteem.

Werkt koortsverlagend, verkoelend, pijnstillend en zuiverend.

 

Chrysocolla.

Kalmerende energie.

Helpt bij stress en burn-out, schuldgevoel en verdriet, futloosheid, lichamelijke vermoeidheid

Het werkt ontgiftend, verkoelend, bloeddrukverlagend, koortsverlagend, ontspannend en kramp-opheffend. Het heeft een positieve werking op lever, schildklier, longen, nieren, darmen, keel, amandelen, artritis en artrose, fibromyalgie, brandwonden, botten, spijsvertering en reguleert de insuline productie. De steen werkt kramp-opheffend en ontspannend bij (pre)menstruale klachten, helpt bij overgangsklachten en hormoonschommelingen, helpt bij overprikkeling, benauwdheid en is pijnstillend.

 

Citrien.

Bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect en individualiteit. Het geeft energie, levensvreugde en moed.

Helpt bij depressies en winterdepressies, angsten en fobieën en helpt mensen met een burn-out.   Trekt geluk, voorspoed en succes aan.

Stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstige invloed op de maag, milt, alvleesklier en darmen.

Helpt bij infecties van de nieren en blaas, verbetert de bloedcirculatie en helpt mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom.

 

Eye of Shiva.

Verhoogt je bewustzijn en draagt bij aan je spirituele ontwikkeling. Draagt bij aan een goede energetische doorstroming van aardse energie en kan een boost aan vitaliteit geven. 

Geeft bescherming, wijsheid en inzicht. Kalmeert een overactieve geest en kan nieuwe ideeën brengen.
Men zegt dat het geluk brengt en  bescherming geeft tegen het “boze oog “ en negatieve energieën. 

Het heeft een positieve werking op seksuele problemen zoals impotentie, onvruchtbaarheid en menstruatiekrampen.

 

Fluoriet.

Vergroot het zelfvertrouwen, brengt structuur in je leven en werkt emotioneel stabiliserend.

Helpt bij studeren: verbeterd de concentratie, informatie wordt sneller verwerkt en helpt verbanden te leggen. Helpt bij dyslexie.

Beschermt tegen straling van computers en mobiele telefoons.

Werkt ontgiftend, pijnstillend en ontstekingsremmend. Het heeft een positieve werking op het immuunsysteem, het cholesterol gehalte, infecties, voedselintoleranties, gordelroos, botten, osteoporose, tanden, gewrichten, artritis, artrose, reuma, jicht, slijmvliezen, bronchitis, verkoudheid, griep, longontsteking, duizeligheid, huid, zenuwen en zenuwpijn.

 

Fuchsiet.

Versterkt het gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid.  Geeft inzicht in jouw manier van omgang met anderen. Bevordert een gezonde interactie met de mensen om je heen. Stimuleert onvoorwaardelijke liefde en helpt je anderen te helpen zonder zelf leeggezogen te worden of over je grenzen te gaan.

Werkt goed voor mensen die veel negatieve energie, emoties en spanningen van mensen in hun omgeving aantrekken en in zich opnemen. 

Heeft een positieve werking op het bloed, de ruggengraat, spieren en zenuwklachten zoals RSI en CTS. vermindert klachten als allergieën, jeuk en ontstekingen.