Werking A

Aardbeienkwarts.

Positieve energie.

Bevordert liefde, humor, vreugde en  innerlijke rust

Werkt bij spanningen, klachten van het hart, longen en darmen, hoofdpijn en lage rugpijn, versterkt het immuunsysteem, ontgift het bloed en verhelpt bloedarmoede. Verhoogt de vruchtbaarheid (zwanger worden).

Agaat.

Stabiliserende en beschermende energie.

Bevordert innerlijke rust, rationeel en logisch denken, concentratie, analytisch vermogen. Beschermt de aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest.

Heeft een positieve invloed op maag en spijsvertering (voedselallergieën), spanningsbuikpijn en maagpijn, blaasproblemen (blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert de stofwisseling.

Een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen omdat het beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft.  

 

Blauwe agaat.

Blauwe agaat heeft de eigenschappen van gewone agaat en helpt daarnaast bij:

Huidirritaties en huidinfecties. Brengt verkoeling bij jeuk en een strakke (hoofd)huid en ondersteunt de stembanden.

Helpt om rancune, woede en angst los te laten en zet twijfels opzij.

            

Blue Lace agaat.

Kalmerende energie.

Werkt koortsverlagend. Ondersteund bij artritis en botmisvormingen, versterkt de botten en geneest botbreuken. Helpt bij problemen aan schouder en nek, lymfestelsel, slecht werkende schildklier en alvleesklier,  en bij keelklachten

 

Boom agaat.

Werkt kalmerend en zorgt voor geestelijke en emotionele rust.

Bevorderd zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Stimuleert persoonlijke groei en ontwikkeling. Helpt om doelen te stellen, planmatig te werken en objectiever naar dingen te kijken. Verbeterd de concentratie en het analytisch denken.

Werkt beschermend tijdens het reizen.

Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en het zenuwstelsel en helpt bij zenuwpijn, spijsverteringklachten, hart en vaataandoeningen. Stimuleert de stofwisseling en helpt bij  maag-darmklachten en problemen met de blaas. Helpt bij bedplassen.

Een goede steen tijdens de zwangerschap omdat het groei stimuleert en positieve werking op de baarmoeder heeft. 

Geschikt voor gevoelige mensen en kinderen.

Botswana agaat.

Ondersteunt bij emotionele pijn, eenzaamheid, stress, piekeren, depressieve gedachten en angst.

Werkt ontgiftend en heeft een positieve werking op de bloedsomloop, hersenen, zenuwstelsel en de huid.

Helpt bij spierpijn, verkrampingen, spierziekten en seksuele problemen.

Kan ondersteunen bij het stoppen met roken.

 

Grijs/roze Botswana agaat

Geeft kracht, energie, moed en zelfvertrouwen, verminderd angst en werkt rustgevend.

Verminderd ontstekingen en heeft een positieve invloed op de darmen, bloedsomloop en stofwisseling (bevorderd de opname van voedingsstoffen).

 

Mos agaat.

Ter ondersteuning van herstel na ziekte, tot rust komen na een periode van emotionele onrust of om weer tot jezelf te komen.

Helpt angsten, stress en zorgen loslaten, helpt ontspannen. Positieve werking op de weerstand en het immuunsysteem, hart en bloedvaten, de longen, griep en verkoudheid, hyperventilatie en stressklachten. Tijdens de zwangerschap een positieve invloed op de ontwikkeling van de foetus.

 

Paarse agaat

Paarse agaat heeft naast de eigenschappen van gewone agaat de volgende extra eigenschappen:

Het inspireert tot creativiteit en efficiëntie op het werk.

Het vermindert hoofdpijnen en heeft een positieve invloed op hart, lever en de hersenen.

Roze agaat.

Roze agaat heeft naast de eigenschappen van gewone agaat de volgende extra eigenschappen:

Brengt emoties in balans, werkt rustgevend, geeft moed en energie en verdrijft angsten.

Heeft een positieve invloed op de darmen, stofwisseling en bloedsomloop. Werkt bij ontstekingen.

Witte agaat.

Werkt zuiverend en beschermend. Verwijdert negatieve energie en blokkades. Tijdens zwangerschap en bevalling werkt het beschermend moeder en kind, het vermindert pijnklachten, helpt misselijkheid tegen gaan, stimuleert de melkproductie.

 

Zwarte agaat.

Helpt bij blaasontsteking, stimuleert de stofwisseling, heeft een positieve werking op de ogen en de bloedvaten. Helpt bij misselijkheid, krampen en indigestie.
Helpt bij psychische spanningen, geeft een veilig gevoel, vergroot het zelfvertrouwen en vermindert twijfel.  
Heeft een positieve werking op de geslachtsorganen en is een beschermsteen voor moeder en kind tijdens de zwangerschap. 

 

 

Amazoniet.

Kalmerende energie.

Versterkt de vrije wil, maakt assertiever en helpt je nee te zeggen. Beschermt tegen elektromagnetische straling en negatieve energie

Helpt bij stemmingswisselingen, overprikkeling, depressie, bipolaire stoornissen, verdriet, bezorgdheid, angst, boosheid, trauma’s, zorgen, stress, malende gedachten, verdriet, rouw en liefdesverdriet.

Heeft een positieve invloed op de stofwisseling, immuunsysteem, zenuwen, zenuwstelsel, hersenen, hypofyse, thymus, hormoonstelsel, gebit, huid, baarmoeder, hart, bloed, lymfe, hersenen, doorbloeding, incontinentie en bedplassen. Werkt kramp opheffend.

Ondersteund bij calciumtekort, osteoporose, haaruitval, acné, jeuk, huiduitslag, psoriasis, schimmel, huidschilfers, droge lippen, zwemmerseczeem, koortslip, menstruatiekrampen, artrose, reuma, migraine.

Amethist.

Bevorderd zelfinzicht, intuïtie en spirituele groei.  

Helpt bij hoofdpijn, migraine en slaapproblemen, spijsverterings- en darmklachten, stress en nervositeit, stimuleert de alvleesklier (diabetespatiënten), heeft een positieve werking op het bloed, bloedsamenstelling, bloedsomloop, hart en bloedvaten. Door een goede doorbloeding verbeterd het huidklachten van binnenuit, helpt brandwonden te helen en helpt bij aandoeningen van de longen en luchtwegen.

Geschikt om een ruimte te zuiveren.

 

Angeliet.

Kalmerende energie.

Zorgt voor innerlijke vrede, empathie, eerlijkheid en uiten van emoties.

Helpt bij oedeem, ontstekingen, schildklierproblemen, verbranding door de zon

Positieve invloed op de nieren, keel, longen

Werkt verkoelend, helpt bij het behouden van het ideale gewicht

 

Apatiet.

Geeft energie en kracht. Bevorderd de levensvreugde en het plezier. Maakt communicatief vaardig en creatief, verbeterd het zelfvertrouwen en helpt bij een minderwaardigheidscomplex.

Helpt bij een burn-out. Gaat apathie, uitputting, lusteloosheid, agressie, piekeren en prikkelbaarheid tegen. Helpt bij hyperactiviteit en autisme.

Bevorderd de opname van calcium en de celgroei, groei van kraakbeen en botten. Heeft het een positieve werking op artritis, artrose, gewrichtsklachten en botbreuken, Osteoporose, RSI en slijmbeursontstekingen.  Bevorderd de doorbloeding en verbeterd de stofwisseling,  Ondersteund bij de ziekte van Crohn. 

Aquamarijn.

Heeft een kalmerende energie.

Brengt het hormoonstelsel in balans, stimuleert groei. Heeft een positieve werking op de schildklier en hypofyse. Geeft verlichting bij keelklachten als hoesten en bronchitis, bij voorhoofds- en bijholte ontstekingen en bij allergieën als hooikoorts en auto-immuunziekten. Helpt bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Helpt bij bij- en verziendheid, problemen met het gebit/de kaak en maagklachten.

 

Aragoniet.

Heeft een kalmerende en stabiliserende energie.

Het helpt je tot rust te komen bij overbelasting en stress. Geeft kracht.

Werkt bij overgevoeligheid, innerlijke onrust, spanningen en woede.

Bevordert flexibiliteit, tolerantie, geduld, concentratie, discipline en acceptatie.

Werkt verwarmend en kram opheffend. Heeft een positieve invloed op verkoudheid, de calcium opname, botten, spijsvertering en het immuunsysteem.

Aventurijn.

 

Werkt pijnstillend en ontstekingsremmend en heeft een positieve invloed op spanningshoofdpijn en migraine.

Versterkt het hart, de bloedomloop en bloedvaten en helpt tegen koude handen en voeten. Verlaagt het cholesterolgehalte.

Helpt bij darmklachten, opgeblazen gevoel en stimuleert de vetverbranding.

Verzacht huidaandoeningen als eczeem en psoriasis, verminderd huiduitslag en bloeduitstortingen en ondersteund bij het helen van wondjes.

Werkt ook ontspannend en kalmerend bij boosheid, irritaties en ergernissen.